Volledig scherm
Het Lexkesveer tussen Wageningen en Randwijk. © Erik van 't Hullenaar

Voorlopig alleen muntjes op Lexkesveer, later deze zomer proef met pinnen voor overtocht

WAGENINGEN/ RANDWIJK -  Voorlopig is het nog niet mogelijk om op het Lexkesveer met pinpas te betalen. In tegenstelling tot eerder uitgesproken verwachtingen, is het tot later in het jaar alleen mogelijk contant te betalen voor de overtocht van Wageningen naar Randwijk. 

In april beloofde de gemeente Wageningen – eigenaar van het Lexkesveer – dat in loop van het voorjaar het mogelijk zou worden te pinnen op de pont. In de praktijk blijkt dat nu – hartje zomer – nog steeds niet mogelijk. 

Later in de zomer proef

,,Er zijn nog een aantal technische obstakels, vandaar dat het nu nog niet mogelijk is’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Over een aantal weken wordt er proef gedraaid. Daarna wordt gekeken hoe het loopt en of we het systeem definitief kunnen gebruiken of niet.’’

Tot die tijd blijft het alleen mogelijk de overtocht te betalen met contant geld, of met een 10-ritten of 40-rittenkaart. Een overtocht voor een voetganger kost 0,50  voor een fiets 0,80 euro, een auto betaalt 2,30 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei