Archiefbeeld van restaurant O Mundo, nog in volle glorie.
Volledig scherm
Archiefbeeld van restaurant O Mundo, nog in volle glorie. © Raphael Drent

Voormalig Michelinster-restaurant O Mundo gaat sluiten

WAGENINGEN - Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, sluit in november zijn deuren. De resultaten van het restaurant vallen tegen en het hotel wil juist de hotelkamers uitbreiden. 

Lange tijd had het restaurant een Michelinster, maar die verloor het in 2018. ,,Dit besluit valt zeer zwaar, nadat er bijna twee jaar van alles is geprobeerd om dit mooie restaurant rendabel te krijgen’’, laat het bedrijf in een persbericht weten.

Het restaurant en hotel werden in november 2017 overgenomen door de familie De Vries, nadat voormalig uitbater Jaap Venendaal failliet was gegaan. Kort na de overname van het hotel werd in de serre al een tweede restaurant geopend: Brasserie Le Monde.

,,Dit deel krijgt een upgrade. Zo is het doel om de gasten een ervaring te bieden die ergens tussen het huidige niveau van Le Monde en O Mundo ligt.’’

Bezoekers kunnen nog tot zondag 17 november een hapje eten bij het restaurant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei