Volledig scherm
Vos op archiefbeeld. © Free Images

Vos in Wageningen gevangen en uitgezet in bos

updateWAGENINGEN - Een vosje dat maandenlang rondliep in Wageningen is maandag gevangen door medewerkers van de dierenambulance. De jonge vos zorgde voor een hoop telefoontjes bij de Dierenambulance. Mensen dachten dat het beestje ziek is en daarom naar de stad komt. Ook waren er meldingen dat de vos een poot zou missen en vermagerd zou zijn.

Volgens de Dierenambulance klopt dat niet. Het beestje is gezond en moet terug de natuur in.

Het ontsnapte steeds aan de Dierenambulance, maar ze hebben het nu genoeg kunnen observeren om te zien dat het helemaal in orde is. Dinsdag werd het gevangen vlakbij een huis waar hij vaak liep.

,,Het ziet er dun uit doordat het een jong beest is en een zomervacht heeft. Het heeft gewoon vier poten en daarbij is het zeker normaal voor vossen om een stad of dorp in te komen, doordat er altijd eten te vinden is.’’

Dat is een probleem: de mensen in de buurt zetten eten neer. Daardoor komt het beestje juist terug en dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat het naar een buitengebied trekt en dat het leert jagen. Als mensen het voeren, raakt hij dat instinct kwijt en blijft hij terugkomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei