Volledig scherm
© Google

Vragen bij natuurzuiver buitenbad voor Peppel Ede

EDE - Met name de christelijke partijen in de gemeenteraad van Ede zijn kritisch over het toekomstplan voor de drie zwembaden in de gemeente. De facelift voor zwembad De Peppel in Ede, die 3,5 miljoen euro moet kosten, staat volgens hen in schril contrast met wat er voor de buitenbaden in Bennekom en Lunteren wordt gedaan.

Het Bosbad in Lunteren en De Vrije Slag in Bennekom moeten personeel gaan uitwisselen met De Peppel en vrijwilligers gaan inzetten bij het toezicht om zo enkele tienduizenden euro's te besparen.

Natuurzuiver
Samen bezuinigen de drie baden zo 40.000 euro. Eerder wilde de gemeente Ede nog 2 ton halen bij de baden, maar dat plan is van tafel. Het gemeentebestuur wil eenmalig geld steken in De Peppel om daarmee meer inkomsten te genereren voor het bad. Zo moet het wedstrijdbad een beweegbare bodem krijgen en wordt het buitenbad vergroot en 'natuurzuiver' gemaakt.

Verhouding
Het CDA, de CU en de SGP vinden dat De Peppel veel krijgt in verhouding tot de buitenbaden, waar al heel veel gebeurt dankzij inzet van vrijwilligers. Ze willen dat dit meer wordt gewaardeerd en dat de baden hun budget behouden. Ze krijgen daarbij waarschijnlijk steun van GroenLinks/PE.

De gemeenteraad beslist in een van de komende vergaderingen over het plan.

De Vallei