Frank Hoeberichts spreekt de provincie toe.
Volledig scherm
Frank Hoeberichts spreekt de provincie toe. © Mariette van Duin

W12: provincie moet Wageningen handje helpen met bereikbaarheid

WAGENINGEN - De provincie Gelderland moet Wageningen een handje helpen bij het tijdig komen tot een besluit over de bereikbaarheid van Wageningen. Dat betoogt Martin Ruiter namens de W12 (de twaalf grootste werkgevers in Wageningen).

Ruiter zei dat tijdens een zitting van de Commissie Bereikbaarheid, Openbaar vervoer en Cultuur van de provincie. Hij vond het goed dat nu wordt gekeken naar oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren via wegen op of langs de campus.

Pure winst
Tot nu toe was alleen gekeken naar allerlei varianten die aanpakken van de Nijenoord Allee behelsden. Daarnaast stelde de raad wel geld beschikbaar voor de betere bereikbaarheid. „Dat is allebei pure winst", zei Ruiter. „We zijn nog nooit eerder zover geweest."

Hulp
Maar Ruiter meldde ook dat hij angst heeft dat er uiteindelijk - 'in het zicht van de haven' - geen besluit valt, omdat er weerstand komt tegen een bepaalde keuze. Daarom vraagt hij de provincie een handje te helpen en erop toe te zien dat er op korte termijn een besluit ligt. Mocht dat niet lukken dan vraagt hij het provinciebestuur zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Belanghebbenden
Ook de Belangenvereniging Bewoners Roghorst sprak de commissie toe. Voorzitter Frank Hoeberichts vroeg de provincie om uitsluitend geld ter beschikking te stellen voor een oplossing die de belangen dient van álle belanghebbenden: verkeersdeelnemers, bewoners, werkgevers en werknemers. „Een aangepast campustracé is een oplossing die hieraan voldoet", meende Hoeberichts. „Stel uitsluitend geld beschikbaar voor een aangepast campustracé."

De Vallei