Sjirk Bijma en Leo Zwinkels van de ondernemersclubs WOC en W12 in Wageningen
Volledig scherm
PREMIUM
Sjirk Bijma en Leo Zwinkels van de ondernemersclubs WOC en W12 in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

W12: ’Wageningen, doe eindelijk iets aan de bereikbaarheid’

WAGENINGEN - De twaalf grootste werkgevers in Wageningen gingen vijf jaar geleden in de W12 samenwerken om het bereikbaarheidsprobleem aan te pakken. Maar er is nog niets opgelost, zeggen Leo Zwinkels (KeyGene)en Sjirk Bijma (voorzitter WOC).

10 reacties

 • Wageningen

  3 jaar geleden
  Wist niet dat 15 minuten opstaan duimpjes naar beneden op zou leveren, dus 15 minuten slaap is belangrijker dan op tijd op je werk te zijn. NEE, een extra weg langs een woonwijk leggen met verhoging van fijnstof dat is goed.
 • Willem Overeem

  3 jaar geleden
  Goed idee. Laten we alle snelwegen weg halen. Daar woont immers ook niemand.
 • Paul Ven

  3 jaar geleden
  Pardon ? Jullie moeten  bij de provincie Gelderland zijn, die gaan daar over. Ook raar dat Wageningen wegen zou moeten aanleggen voor mensen die hier niet wonen. 
 • Wageningen

  3 jaar geleden
  Bereikbaarheid is best goed. Gewoon 15 minuten eerder van huis gaan. Maar de toegang van drie kanten om Wageningen in te komen kan nog wel iets verbeteren.
 • Romulus

  3 jaar geleden
  Wageningen bij gemeente Ede voegen? Die laatste is wel voortdurend en voortvarend met infrastructuur bezigWageningen (door defensie geen spoorverbinding) koos rond 1900 zelf bewust voor een tram- i.p.v. een volwaardige treinverbinding naar Ede (en Nijkerk-haven). Van dit besluit uit 1900 hebben wij nu nog steeds last van, trein Amersfoort tot Ede. Bus verder naar Wageningen.De gemeentegrens tussen Ede en Wageningen is op de Mansholtaan tastbaar bij de overgang van 2x3 banen naar 2x2 banen.De A30, tot stand gekomen omdat de gemeente Ede daar zelf in investeerde. 

De Vallei