Sommige bewoners in Wageningen-Hoog hebben vergunningen aangevraagd voor kamergewijze verhuur om te voorkomen dat er studenten komen in de wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommige bewoners in Wageningen-Hoog hebben vergunningen aangevraagd voor kamergewijze verhuur om te voorkomen dat er studenten komen in de wijk. © Herman Stöver

Wageningen blunderde met kamerverhuurplan: hele plan dreigt van tafel te gaan

DEN HAAG/WAGENINGEN - De gemeente Wageningen is in de fout gegaan met een plan voor studentenkamers in Wageningen Hoog. Tegenstanders zouden niet voldoende gelegenheid hebben gehad bezwaar te maken. Mogelijk gaat het hele plan nu van tafel.

8 reacties

 • Mart

  3 maanden geleden
  Het NIMB gehalte is erg hoog in Wageningen_hoog
 • Wageningen

  3 maanden geleden
  Dus wel in andere wijken? Klinkt een beetje als: Wij zijn meer, dan het gepeupel in de andere wijken.
 • Kok - brandsma

  3 maanden geleden
  Het gaat in Wageningen Hoog niet over kamerverhuur (door een hospita). Het gaat over het bestemmen van woningen te Wageningen Hoog voor een bedrijfsmatige exploitatie als kamerverhuurbedrijf. Bedrijfsmatige activiteiten horen in de wijk niet thuis. Gijs Kok
 • Kok - brandsma

  3 maanden geleden
  Het gaat niet kamerverhuur door een hospita. Het gaat over het bestemmen van woningen voor het bedrijfsmatigverhuur van kamers. Het gaat dus over het opkopen, opsplitsen en uitponden van woningen. Het Prins Bernard Jr. Model.  Dit in een wijk waar door een actief beleid van ruim 70 jaren bedrijfsmatige activiteiten geweerd worden. 
 • Wageningen

  3 maanden geleden
  Nee, niet in Wageningen-Hoog, maar de bewoners in andere wijken wel. Je zal ze maar bij je in de straat krijgen, laat staan naast je. Daar daalt je woningwaarde. Onverkoopbaar.Bouw nu op het campus, 8 hoog. Het woord campus zegt het al : In het Nederlands kennen we het beter als aanduiding voor een universiteitsterrein waarop woningen en voorzieningen voor zowel docenten als studenten aanwezig zijn.
 1. NS sluit ticketservicebalie op station Nijmegen en Ede-Wageningen: zeker 17 medewerkers verliezen hun baan
  PREMIUM

  NS sluit ticketser­vi­ce­ba­lie op station Nijmegen en Ede-Wageningen: zeker 17 medewer­kers verliezen hun baan

  NIJMEGEN - De NS wil de balie van van OV Tickets & Service op station Nijmegen en Ede-Wageningen sluiten. Reizigers kunnen hier bij het loket een kaartje kopen, maar dat gebeurt steeds minder. Dat is de reden voor NS om de serviceloketten te sluiten. Gemiddeld genomen is er voor de helft van de tijd aan de balie geen reiziger om te helpen, aldus NS. Bij de servicebalie in Nijmegen werken zeventien mensen.
 1. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

 2. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

De Vallei