Volledig scherm
In Wageningen werd woensdag het record 'spelen op het grootste Monopoly-bord ter wereld' gehaald. © DG

Wageningen breekt record met grootste Monopolyspel ter wereld (video)

WAGENINGEN - Studenten van Ceres in Wageningen hebben woensdag het record 'spelen op het grootste Monopoly-bord ter wereld' gehaald. De studenten speelden ruim een half uur op een spelbord van liefst 900 vierkante meter (30 bij 30 meter). Dat was meer dan voldoende voor een nieuw Guinness World Record.

Een vertegenwoordiger van die organisatie was aanwezig bij de recordpoging op de atletiekbaan De Bongerd, het studentensportcomplex in Wageningen. Daar waren de studenten 's morgens begonnen met de opbouw van het bord.

Niet vals spelen
Voorwaarde voor het welslagen van de recordpoging was dat er minstens een half uur gespeeld moest worden én bovendien mochten de deelnemers niet vals spelen. Dat lukte allemaal, waarop het record rond 13.00 uur een feit was. Het bord en de spelstukken werden geleverd door de producent van het spel.

Vorige record
Het vorige record was gehaald in Amerika, waar op 22 januari dit jaar op een bord was gespeeld van 744 vierkante meter. Onbekend is of de Amerikanen een nieuwe poging gaan ondernemen om het record terug te pakken.

Bekijk hier een video-impressie van de recordpoging.

Volledig scherm
Spelen op het grootste spelbord van Monopoly ter wereld. © DG
Studenten van Ceres in Wageningen hebben woensdag het record 'spelen op het grootste Monopoly-bord ter wereld' verbroken.

De Vallei