Volledig scherm
De Wageningen Universiteit. © Archieffoto DG

Wageningen Campus krijgt 2 miljoen euro voor verdere ontwikkeling

WAGENINGEN - De regering heeft 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een verdere ontwikkeling van de Wageningen Campus. Dat maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem maandagavond bekend tijdens een gesprek met studenten en medewerkers van Wageningen Universiteit.

Het geld is onder meer bedoeld voor het ontwikkelen van een zogeheten Dialogue Centre. Daarin kunnen studenten, wetenschappers, ondernemers, politici en anderen elkaar ontmoeten. Het centrum kan worden gebruikt voor symposia, congressen of andere gelegenheden waar deze mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. 

Onderwijs

Daarnaast kan het nieuwe gebouw worden gebruikt voor het geven van onderwijs en zo een verlichting bieden voor de overbezetting van collegezalen elders. Het Dialogue Center moet in de toekomst ook een overloop vormen voor de evenzo druk bezette Aula aan de Generaal Foulkesweg.

Startende bedrijven

Een tweede doel voor het geld is de realisatie van een Starters Village. Hier kunnen startende bedrijven zich vestigen. Nu hebben deze nieuwe en dikwijls innovatieve bedrijven een plaats in de StartHub op de campus. Dit gebouw is echter al afgeschreven. Daarvoor in de plaats wordt het Starters Village gebouwd.

De Vallei