Een studentenhuis in een woonwijk in Wageningen
Volledig scherm
PREMIUM
Een studentenhuis in een woonwijk in Wageningen © Herman Stöver

Wageningen duikelt hard naar beneden in lijst van steden met beste studentenkamers

updateWAGENINGEN - Wageningen duikelt hard naar beneden in de lijst van beste studentenkamerstad van Nederland van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Stond Wageningen vorig jaar nog op een mooie tweede plek. Dit jaar staat de stad op de een na laatste plek. 

7 reacties

 • Gerard Brussen

  2 weken geleden
  Als men de foto goed bekijkt, zie je hoe studenten Wageningen tot een pijnhoop maken. Zouden ze dit thuis ook zo gedaan hebben ? Sommige mensen zeggen dan, dat Wageningen een studentenstad is en ja wat houdt dit dan in ? Dat studenten er een puinhoop van mogen maken ? De aftredende burgemeester van Rumund had hier zich mee bezig moeten houden. In die 15 jaar heeft hij niets tastbaars over gelaten en dan krijg je afscheidscadeau een zak gehaktballen. Het moet niet gekker worden in Wageningen.
 • Daaaaaaaaaaavid

  11 maanden geleden
  Vergeet niet dat veel grote bedrijven zich hier vestigen die op hun beurt werknemers aantrekken die hier ook willen wonen. Studenten zijn dus maar een deel van de oorzaak van hoge prijzen. Maar de grootste oorzaak is het tekort aan nieuwbouw. Wageningen moet gewoon veel meer gaan bouwen om genoeg woningen te hebben voor huidige en nieuwe inwoners. Het huidige beleid waarbij af en toe wat wordt bijgebouwd is simpel weg niet toereikend. Er moeten geheel nieuwe woonwijken bijgebouwd worden.
 • Hennie Brouwer

  11 maanden geleden
  Zo hopeloos is het in Wageningen alles voor de studenten, alles voor andere buitenstaanders en als laatsten mogen de kinderen van de of Wageningers die al lang op zoek zijn naar iets anders, gemiddeld 8 tot 12 jaar wachten. Wil je iets kopen dan kun je het als Wageninger helemaal schudden: je betaalt de hoofdprijs omdat rijke ouders maar ook de huisjesmelkers de huizenprijzen opdrijven. 
 • Geen

  11 maanden geleden
  Dit noemen ze nep nieuws. Lekker bezig gelderlander 
 • Mart

  11 maanden geleden
  Vanaf de costerweg tot bedrijvencentrum de dijk staan 18 woningen, van die 18 zijn er 8 bewoond door burgers, voor de rest zitten er 53 studenten in, zelf in het witte monumentale pand op de hoek mogen 15 studenten komen. Weg rust

De Vallei