Grote drukte bij de moliebollenkraam bij Molen de Vlijt in Wageningen
Volledig scherm
Grote drukte bij de moliebollenkraam bij Molen de Vlijt in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Wageningen eensgezind rond de molen

WAGENINGEN - De veertigste Molenmarkt, of voor veel Wageningers de Molemart, is zaterdag door duizenden Wageningers bezocht. Het is misschien wel het meest Wageningse onder de talrijke evenementen in de stad.

 De kleedjesmarkt, de presentatie van verenigingen en instellingen, de braderie en talrijke optredens brengen jaarlijks zowaar Wageningers uit alle hoeken van de samenleving bijeen rond de 139 jaar oude molen De Vlijt. Het is de enige van de acht molens die Wageningen ooit rijk is geweest die er nog is. 

Molenaars

In 1979 kwam de molen na een ingrijpende restauratie weer in bedrijf en sindsdien hebben de molenaars Hans Dobbe en -de laatste zeven jaar -  Bart Mols ervoor gezorgd dat de wieken zo'n 18 miljoen keer hebben rondgedraaid en dat de molen miljoenen kilo's biologisch meel heeft geproduceerd. In een theatrale voorstelling 'sprak' de molen zaterdag  voor het eerst: De Vlijt dankte de Wageningers voor de steun die het van alles en iedereen ontvangt. Wageningers omarmen De Vlijt én de Molenmarkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei