Volledig scherm
Het Forumgebouw van Wageningen Universiteit. © DG

Wageningen en Nijmegen hebben (weer) beste universiteiten

WAGENINGEN/ NIJMEGEN - Bètastudenten kunnen het beste aankloppen bij Wageningen Universiteit (WUR). Archeologen, politicologen of taalwetenschappers in spé doen er goed aan zich te melden bij de Nijmeegse universiteitspoorten.

Wageningen Universiteit is in de Keuzegids Universiteiten wederom verkozen tot beste universiteit van Nederland, terwijl de Radboud Universiteit zich opnieuw 'de beste brede, klassieke universiteit' mag noemen.

Topopleiding
Van de negentien opleidingen in Wageningen hebben er zeventien het predikaat 'topopleiding' gekregen van de Keuzegids. De studies Agrotechnologie, Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en Biotechnologie scoren het hoogst.

Delen
Nijmegen scoort vooral goed met de studies Molecular Life Sciences, Natuur- en Sterrenkunde en Wiskunde, die ook tot topopleidingen zijn gebombardeerd. De Nijmeegse universiteit heeft de titel 'beste brede, klassieke universiteit' voor het zesde jaar op rij gekregen. Wel nieuw: dit jaar moet de universiteit de eerste plek delen met de Rijksuniversiteit Groningen.

Vakkennis
De Keuzegids Universiteit 2017 beoordeelt Nederlandse universiteiten aan de hand van onder meer de vakkennis van docenten, het aantal contacturen en de oordelen van studenten in de Nationale Studentenenquête.

Internationale Ranglijsten
Ook in andere ranglijsten doen de Gelderse universiteiten het goed. Weekblad Elsevier, dat elk jaar een eigen onderzoek doet naar de beste opleidingen, verkoos vorige maand de universiteiten van Wageningen en Nijmegen tot beste in hun soort.

Internationaal liepen de prestaties van de WUR uiteen. In oktober kreeg de onderwijsinstelling de titel beste landbouwuniversiteit ter wereld, maar in de toonaangevende Times Higher Education wereldranglijst zakte Wageningen van de 47ste naar de 65ste plaats.

Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

De Vallei