ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Wageningen en Rhenen zoeken samen naar plek voor windmolens in grensgebied

WAGENINGEN - Wageningen moet de komende jaren twee kleine of een grotere windmolen plaatsen om te voorzien in de duurzame energievoorziening. Het is volgens wethouder Peter de Haan in een brief aan de gemeenteraad geen vraag meer of er windmolens moeten komen, maar waar. Om een geschikte plaats te vinden, werkt Wageningen samen met Rhenen.

4 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De gemeenten en provincies hebben opdracht gekregen van het Rijk (Den Haag) om locaties te leveren voor de bouw van windmolens. De bedoeling is geen paar honderd maar een aantal van boven de tienduizend. De vraag is of dit verstandig en noodzakelijk is? Windmolens maar ook zonnepanelen zijn uitvindingen van 25 jaar geleden, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren, dan moeten we al die ouderwetse windmolens weer gaan afbreken.
 • harry looijen

  1 jaar geleden
  Er is geen plaats voor in dit overbevolkte land Open ruimtes zijn belangrijk voor mens en dier, Ook corona toont aan dat we natuur en ruimte nodig hebben. Het is overal ook in natuur gebieden te druk en dat laatste beetje willen ze dan ook nog beperken of afsluiten. Waarom vragen wij nu eens Europa te hulp. Er zijn voldoende plekken in Europa waar het nog wel kan. Kopen we een windmolenpark in dat land. Energie en grondstoffen halen we al jaren uit het buitenland. Waarom nu niet
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  niet doen nederland is al genoeg verloedert door deze subsidiedingen.
 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  Zet hem maar in de tuin bij De Haan, dan mag hij wat mij betreft de winst houden. Opgelost!