Bord bij de ingang van de uiterwaarden bij de Wolfswaard waarop de gemeente Wageningen de regels van het verblijf aldaar aangeeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Bord bij de ingang van de uiterwaarden bij de Wolfswaard waarop de gemeente Wageningen de regels van het verblijf aldaar aangeeft. © DG

Wageningen en Rijkswaterstaat waarschuwen voor zwemmen en baden in de Rijn: ‘Zuiging, golfslag en draaikolken’

WAGENINGEN - Bezoekers van de uiterwaarden langs de Rijn bij Wageningen kunnen op verschillende plekken op borden lezen wat de regels zijn voor een verblijf daar en op de strandjes langs de rivier. ,,Dat gebeurt in het Nederlands en Engels", zegt een woordvoerder van de gemeente Wageningen. 

4 reacties

 • GJ Cluistra

  1 maand geleden
  Wat een overspannen reactie weer. Dat er iemand verdrinkt is erg maar, er zwemmen dagelijks duizenden mensen in natuurwater. In 99,99% van de gevallen gaat het gewoon goed. Mensen maken de keuze om in dat water te zwemmen. Daarmee maken mensen ook het risico om te verdrinken. Dat is hun eigen keuze, die heb je maar te respecteren.
 • Michel Van de Zand

  1 maand geleden
  Ik woon direct aan de Rijn en kan maar 1 ding zeggen : "Je bent een rund als je met deze rivier stunt". Heel vaak gezien dat het fout is gegaan (lijken die aanspoelen e.d.), zwemmen doe je in een zwembad of een recreatie plas maar niet in de drukst bevaren rivier van Europa, die ook nog eens een verschrikkelijke stroming heeft.
 • J. Crijns

  1 maand geleden
  Al dat waarschuwen heeft weinig nut. Ieder jaar gaat het wel een aantal keren mis. Stoer doen, zelfoverschatting en denken dat de waarschuwingen overdreven zijn.
 • Marie-Louise Walter

  1 maand geleden
  Om maar niet te spreken over vieze strandjes waar mensen gewoon plassen en poepen

De Vallei