Volledig scherm
Het busstation in Wageningen op de Stadsbrink op archiefbeeld. © DG/Harold Schuil

Wageningen gaat jaar langer door met project verbeteren binnenstad

WAGENINGEN - Het project Aan de slag met de binnenstad loopt in Wageningen een jaar langer door dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het zou eind dit jaar aflopen, maar diverse projecten zijn nog in ontwikkeling en er is van het oorspronkelijke budget van 350.000 euro nog 132.000 euro over.

Dit jaar zijn de meest zichtbare verbeteringen de opknapbeurt voor de zogeheten Wageningse Straatjes, de straatjes om de Hoogstraat heen.

Er zijn muurschilderingen in de Conventstraat en Beuningstraat gekomen en zowel de Beuningstraat, Bergstraat als Bevrijdingsstraat zijn vergroend met meer planten. Verder wordt een aantal nieuwe ideeën verder uitgewerkt, zoals het verbeteren van de looproutes van het busstation naar het centrum. 

Groener busstation

Ook wordt onderzocht hoe het nu 'stenig' ogende busstation vergroend kan worden en worden de huidige straatnaamborden vervangen door borden met een historische uitstraling. De binnenstadwinkel aan de Markt wordt extra geopend om mensen de kans te geven ideeën aan te dragen. Naast de vaste openstelling op vrijdagmiddag is wethouder Dennis Gudden daar nu elke woensdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur te vinden. 

Het komend jaar wordt bekeken hoe er nieuwe impulsen vanuit de binnenstad kunnen komen voor citymarketing, recreatie en toerisme. Buiten deze plannen om is een vurig gekoesterde wens het weer compleet maken van de stadsgracht om de binnenstad heen. 

Dat kostbare project, waarbij het vijftig jaar geleden gedempte deel van de gracht bij de Stationsstraat weer wordt hersteld, past niet in het budget voor 'Aan de slag met de binnenstad'. Maar de gemeente heeft wel de toezegging van de provincie en van waterschap Vallei en Veluwe dat ze hier aan mee willen werken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei