Imec in Leuven
Volledig scherm
Imec in Leuven © Hollandse Hoogte / BELGA

Wageningen: 'geen 65 miljoen? Dan gaan wij toch naar België'

pollWAGENINGEN - Gelderland laat een geweldige kans lopen als het geen 65 miljoen euro uittrekt voor het Belgische onderzoeksinstituut Imec.  Dat zegt rector magnificus Arthur Mol van de Wageningse universiteit. Hij zegt in dat geval vermoedelijk Wageningse onderzoekers naar het Imec-hoofdkwartier in Leuven te sturen om daar samen te werken met de Belgen.

46 reacties

 • Twan

  4 jaar geleden
  Welke winst? Met afgerond zo'n € 100.000.000,- (honderd miljoen) per jaar aan subsidie wisten ze in de afgelopen jaren een verlies te boeken van een paar miljoen. Reken het zelf maar uit óf lees je eens in en zoek m.b.v. google naar de subsidies en jaarrekening (2016 en 2017).
 • Twan

  4 jaar geleden
  Inlezen - wat ik wel heb gedaan - en dan begrijpen wat je leest is een kunst. Dat laatste wil jou niet zo goed lukken Willem of jij begrijpt alleen wat aansluit bij je denkbeelden. Subsidie, investering of hoe je het ook wilt noemen is niet relevant. De essentie is: miljoenen worden gespendeerd zonder garanties en in het geval van Hilckmann zelfs zonder dat het ooit gebeurd. O ja, en niet "kan voortzetten" maar "zou voortzetten" Zoals ik al zei: begrijpend lezen is moeilijk.
 • Stefan

  4 jaar geleden
  Ik snap dat veel mensen het woord "chantage" in de mond nemen. Maar dat is niet het geval. Het is gewoon een constatering. Dit zijn spelers waarvoor het speelveld de wereld is. En die elkaar wel moeten opzoeken om de kunnen blijven innoveren. Als ze niet op plek A bij elkaar komen, dan komen ze wel op plek B bij elkaar. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat er voor Gelderland enorm veel voordelen zou hebben als zo'n onderzoeksinstituut van wereldniveau hier in Gelderland zou komen.
 • Willem Overeem

  4 jaar geleden
  Vertel, wat was de winst van dit bedrijf na aftrek subsidies?
 • Willem Overeem

  4 jaar geleden
  10 jaar geleden lachte iedereen ook om de mobiele telefoon Natalie.