Volledig scherm
In dit gebied tussen Dijkgraaf en Wageningen Campus zou de nieuwe Campusroute komen te lopen, stelt de provincie voor © DG/Eric Wijnacker

Wageningen Goed op Weg wil uitstel ontwerp Campusroute

WAGENINGEN - Wageningen Goed op Weg heeft de provincie gevraagd om nog niet te beginnen met de zogeheten ontwerpateliers over de Campusroute. De stichting is verklaard tegenstander van die Campusroute en vindt dat de provincie eerst moet reageren op de ruim honderd zienswijzen die zijn ingediend tegen het ontwerp-inpassingsplan.

Wageningen Goed op Weg (WGoW) ontving - net als vele andere betrokken partijen - een uitnodiging om deel te nemen aan de ontwerpateliers over de ‘Campusroute’. Deze ontwerpateliers starten op 31 mei, iets waar de stichting zeer verbaasd over is. Daarmee worden burgers gevraagd om binnen het krappe zoekgebied ten noorden en ten westen van de campus mee te denken over de invulling van de nieuwe route. WGoW wil dat ook alternatieven over de  campus of ten oosten en zuiden van de campus mee onderzocht worden. Zolang de provincie niet gereageerd heeft op die zienswijzen is het volgens de stichting niet juist om toch alvast schetsen te maken voor een definitief tracé.

Noodzaak

Quote

Dit is niet te rijmen met het terugwin­nen van het vertrouwen van de burger

Peter Spitteler

Wageningen Goed op Weg vraagt de provincie Gelderland dan ook met klem om de ‘ontwerpateliers’ voor de ‘Campusroute’ uit te stellen tot tenminste de afhandeling van de ingediende zienswijzen is afgerond. WGoW wil niet meepraten over de inrichting van de weg alvorens er gepraat is over de noodzaak ervan. 
,,Deze gang van zaken is niet te rijmen met het terugwinnen van het vertrouwen van de burger en het zorgen voor zorgvuldige procedures. Commissaris Cornielje hekelde de gang van zaken rond vliegveld Lelystad, maar hier gebeurt volgens ons iets vergelijkbaars'', stelt voorzitter Peter Spitteler. ,,WGoW is geen notoire dwarsligger, maar we denken graag mee. Er is echter nog niets gedaan met de aangedragen oplossingen. We gaan 23 mei inspreken bij een Provinciale Statencommissie in Arnhem.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei