Volledig scherm
Stadskantoor Wageningen © Google Maps

Wageningen heeft koper gevonden voor het voormalige stadskantoor

WAGENIGNEN -  De gemeente heeft een koper gevonden voor het voormalige stadskantoor tussen de Stadsbrink en het Olympiaplein. Dat is Van Woerden Vastgoed. B.V. uit Veenendaal. 

Die ontwikkelaar is vooral actief in de gemeenten Ede en Veenendaal. Wanneer aan alle voorwaarden is voldaan, is de koop naar verwachting eind oktober of begin november rond. 

Vier geldige biedingen

Begin juli hebben burgemeester en wethouders al besloten het voormalige stadskantoor te verkopen met een openbare inschrijving. Vijf partijen hebben een bieding gedaan, waarvan er vier geldig zijn. Alle biedingen lagen boven de door de gemeenteraad vastgestelde bodemprijs. De opbrengst is bestemd voor de vernieuwbouw van het stadhuis.

In 2018 heeft Wageningen al een poging gedaan het voormalige stadskantoor te verkopen. Maar die poging strandde toen, omdat er verwarring was ontstaan over de verkoopvoorwaarden en de mogelijkheid om zorginitiatieven te huisvesten.

Geen nieuwe supermarkt

Wat er op de plek van het stadskantoor komt, is nog onbekend. De gemeente gaat hierover in overleg met Van Woerden Vastgoed. Het moet passen bij de plannen voor de plek van de oude Olympiahal. De sloop daarvan begint volgende week. Op de plek van de sporthal komt een park met daaraan twaalf tot zestien gezinswoningen.  Het college heeft al aangegeven dat de komst van een supermarkt, studentenhuisvesting of zorgappartementen niet mogelijk zijn. 

Gapph Interim Beheer heeft het gebouw de afgelopen periode beheerd. Dat levert het pand uiterlijk 1 november op, zodat de gemeente het oude stadskantoor kan overdragen aan de nieuwe eigenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei