Maud Hulshof: ,,We willen wat we belangrijk vinden vooral slimmer organiseren en financieren.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Maud Hulshof: ,,We willen wat we belangrijk vinden vooral slimmer organiseren en financieren.’’ © Sven Menschel

Wageningen kijkt naar buurgemeenten om ‘overname’ door provincie te voorkomen

WAGENINGEN - Wageningen wil niet onder curatele komen bij de provincie en gaat inzetten op financiële samenwerking met buurgemeenten en wil meer subsidie binnenhalen bij andere overheden, zoals de provincie.

5 reacties

 • Tokkie

  1 maand geleden
  Het probleem is niet nieuw, maar Wageningen heeft problemen harde keuzes te maken. Zo wil men niet snijden in de sociale sector, begrijpelijk en sociaal, maar zelfs daar zijn dingen te vinden zonder dat je meteen hoeft te korten op uitkeringen of voorzieningen. Met de precarioblunder toont gemeente aan graag geld te verspillen, van hunzelf of van de burger. De begroting is vooral creatief, hopend op een wonder. Maar gewoon flink snijden, integraal over alle posten is nog niet bij ze opgekomen.
 • Ook

  1 maand geleden
  Het hier onderliggend probleem is dat Wageningen vanwege zijn universiteit gewoon veel liberaler is geraakt dan de omliggende gemeentes dat zijn die deels ook nog eens tot de z.g. "Bible Belt" behoren. Daardoor is fusie qua karakter van de gemeentes volstrekt onhaalbaar. Hopelijk komt er een functionerend samenwerkingsverband tussen Wageningen en enkele omringende gemeentes zonder dat daardoor het karakter van Wageningen moet wijzigen!
 • Yvonne

  1 maand geleden
  Door de overheveling van veel verantwoordelijkheden van landelijke - naar locale niveau heeft mijns inziens elke gemeente te maken met grote tekorten en voert daardoor drastische bezuinigen door. We zijn daar niet blij mee, maar het zij zo.
 • Rob

  1 maand geleden
  Dan krijgen mensen die in de schuldsanering zitten via de gemeente wageningen hulp. De gemeente Wageningen kan zelf hun eigen financiële huishouding niet op orde houden.
 • Hans Baren

  1 maand geleden
  Slimmer organiseren en financieren is het credo. Die kennis moet je dan wel in huis hebben of halen.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

De Vallei