De grond voor het voormalige bouwplan Zuidwest.
Volledig scherm
PREMIUM
De grond voor het voormalige bouwplan Zuidwest. © Herman Stöver

Wageningen moet extra huizen bouwen, maar waar?

WAGENINGEN - De woningnood gaat ook aan Wageningen niet voorbij. De stad moet flink bijbouwen. Volgens de laatste prognoses moeten er tot 2040 3.500 tot 3.800 nieuwe woningen komen. In de huidige plannen is echter ruimte voor 1.900 nieuwe huizen. Waar moet de rest gebouwd worden ?

6 reacties

 • Pablo De Brito

  1 maand geleden
  De dreyen kan 4 hoog. En Olympia plein op het parkeerterrein richting Kampweg wat huisjes neerzetten wordt wel een beetje vol. Maar ja. De sporthal en de ireneschool, en bij de Marijke school. Misschien heeft de universiteit nog een veldje over daar richting Bennekom. Voor de rest is t vol. En je wilt toch ook een beetje natuur overhouden.
 • E Veerman

  1 maand geleden
  Misschien nude park 1 en 2 inrichten voor woningbouw?
 • Harry Geenen

  1 maand geleden
  Zuidwest is de meest logische en geschikte locatie voor extra huizen. In de jaren 80tig had dit al de voorkeur van de gemeente boven de uitbreiding Noordwest. waartoe de gemeente indertijd door het rijk werd gedwongen Toen Noordwest vol raakte kwam deze optie opnieuw op tafel. Doordat de Wur uit de stad vertrok werd terecht de voorkeur gegeven aan deze verlaten binnenstedelijke locaties. Nu deze locaties vol raken is uitbreiding op de proefvelden ten zuiden van de Haarweg het meest logisch.
 • JB Hulshof

  1 maand geleden
  Je ontkomt er niet aan door meer de hoogte in te gaan. Het is helaas niet anders. Geldt voor meerdere plaatsen in Nederland.
 • ruben bos

  1 maand geleden
  Het binnenveld is al zo bewerkt dat er tzt woningen gebouwd kunnen worden ....gebeurdt nog niet maar over 10 jaar wel....nu nog natuur gebied ...straks niet meer ....

De Vallei