Uitzicht op het Dassenbos, dat binnen het zoekgebied ligt voor een mogelijke campusroute.
Volledig scherm
Uitzicht op het Dassenbos, dat binnen het zoekgebied ligt voor een mogelijke campusroute. © Tamara Reijers

Wageningen moet langer wachten op besluit campusroute

WAGENINGEN - Wageningen moet nog even geduld hebben. Rond de jaarwisseling neemt het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland een besluit over de voorkeursvariant over de verbetering van de bereikbaarheid van de stad. 

In de oorspronkelijke planning had dat rond deze tijd moeten gebeuren. Oorzaak voor de vertraging is het onderzoek naar de milieueffecten van de verschillende varianten.

Op dit moment worden zes mogelijke tracés over of langs de Wageningen Campus en een aangepaste Mansholtlaan/Nijenoord Allee onderzocht. Als alles volgens plan verloopt worden de resultaten komend najaar bekend.

Voorkeursvariant

Vervolgens krijgen de verschillende partijen uit de klankbordgroep de gelegenheid om hun advies voor één of meerdere varianten kenbaar te maken. Op basis van de resultaten en conclusies van het milieueffectonderzoek, de adviezen van de klankbordgroep-partijen en de kosten kiezen Gedeputeerde Staten hun voorkeursvariant. 

Daarna kunnen belanghebbenden meepraten over de vraag hoe de negatieve effecten van deze weg verminderd of voorkomen kunnen worden. Enkele maanden later nemen Provinciale Staten een definitief besluit.

Op zijn vroegst in de loop van 2023 klaar

Dan duurt het nog zeker twee jaar voordat de eerste schop de grond in gaat. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer een jaar. Op zijn vroegst rijden de eerste auto’s dus pas in de loop van 2023 over de nieuwe of aangepaste weg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei