Fietsers wachten aan de Wageningse kant op de komst van het Lexkesveer.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers wachten aan de Wageningse kant op de komst van het Lexkesveer. © dg

Wageningen onderzoekt betalen voor autopassagiers op Lexkesveer: ‘Ik denk dat het omrijden mee gaat vallen’

Wie met de fiets gebruik maakt van het Lexkesveer over de Rijn tussen Wageningen en Randwijk, betaalt voor een enkele reis 1,80 euro. Zit er iemand achterop, komt er nog eens een euro bij. Maak je dezelfde vaart met een auto betaal je - ongeacht het aantal passagiers dat met je mee rijdt - 2,60 euro. Dat vindt een overgrote meerderheid van de Wageningse gemeenteraad vreemd.

5 reacties

 • D. Hillerislambers

  4 dagen geleden
  Veel mensen nemen een "tienrittenkaart", dat is goedkoper maar bovendien ook makkelijker. Met extra passagiersheffingen moeten ze dan af en toe toch de portemonnee trekken, dat maakt het omslachtig. Zijn die passagiersheffingen bij andere veerdiensten ook gebruikelijk?
 • F. Raaseltem

  4 dagen geleden
  Gewoon één prijs per auto of fiets, ongeacht het aantal passagiers. En dan die prijs aanpassen.
 • Martin Reekers

  5 dagen geleden
  De keuze voor omrijden is snel gemaakt wanneer een enkele reis auto met 2 personen 3,60 euro gaat kosten. Helemaal wanneer je b.v voor een zwemwedstrijd in Zetten 4 kinderen in je auto hebt als vrijwillig rijdende ouder, en dan 13,20 euro retour moet neertikken. Succes met het onderzoek gemeente Wageningen!
 • Martin Woudenberg

  5 dagen geleden
  Ik heb vroeg gewerkt op lexkesveer, 1.85 voor een auto, iedere passagier een 25 cent extra. Fiets 65 cent,brommer 85. Voetganger 25 cent,dat alles duurder wordt is normaal, maar maak de fietser en voetganger weer goedkoper want zo jaag je klanten weg. This een stukje verbindingsweg,geen geldpot .
 • T. Terwoert

  5 dagen geleden
  Dat de prijs voor een overtocht in Opheusden lager is sab bij het Lexkesveer heb ik op 12 mei j.l. niks gemerkt. Ben bij beide veren overgelaten met de auto en bij allebei € 2.60 betaald. Vreemd dat men nu beweerd dat de prijs bij Opheusden veel lager is.