Wageningen ontsnapt aan drama: brandweer voorkomt overslaan brand in drie auto's naar flatgebouw

VIDEO EN UPDATEWAGENINGEN - Bij een flatgebouw aan de Pomona in Wageningen zijn donderdagnacht drie auto's in brand gevlogen. Die stonden geparkeerd bij een flatgebouw. De uitslaande vlammen dreigden over te slaan naar de woningen. De brandweer heeft tijdig de bewoners op de eerste verdieping uit hun huis kunnen halen.

De brand werd rond 03.00 uur gemeld. Terwijl de brandweer probeerde de hevige autobranden te doven werden bewoners wakker gemaakt met het geluid van de sirene. Andere bewoners werd aangeraden binnen te blijven met de ramen gesloten. Sommige woningen kwamen vol te staan met rook door de brand.

Kelderboxen

Een levensgevaarlijke situatie in de wijk Pomona in Wageningen door brandende auto's bij een flatgebouw.
Volledig scherm
Een levensgevaarlijke situatie in de wijk Pomona in Wageningen door brandende auto's bij een flatgebouw. © 112nieuwswageningen

 ,,Hoeveel mensen uit de woningen zijn gehaald is nog onduidelijk. Zij konden later terug naar hun huis nadat het gevaar geweken was en de woningen gelucht’’, vertelt een woordvoerder van de brandweer. 

De brandweer heeft na het blussen van de autobranden samen met de woningstichting die eigenaar is van het gebouw controles in de flat uitgevoerd. ,,De woningstichting heeft verschillende kelderboxen geopend om zeker te weten dat daar niets meer aan de hand was.’’

Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen. ,,De politie doet verder onderzoek naar hoe de branden hebben kunnen ontstaan’’, laat hij weten. Daarbij wordt rekening gehouden met brandstichting. Volgens mensen uit de buurt zou een bestelwagen als eerste zijn gaan branden. Die zou brandend een stuk naar voren zijn gereden en tegen andere auto's zijn gebotst die daarna ook vlam vatten.

Flatbrand Arnhem

Of de branden zijn aangestoken is nog niet duidelijk. De situatie in Wageningen doet denken aan de desastreuze flatbrand in Arnhem in de nacht van oud en nieuw. Daar vloog een bank in brand in de entree van een flatgebouw door vuurwerk. In de flat kwamen een vader en zijn zoontje om het leven op het moment dat zij samen met de moeder en dochter van het gezin vast kwamen te zitten in de lift. 

Een levensgevaarlijke situatie in de wijk Pomona in Wageningen door brandende auto's bij een flatgebouw.
Volledig scherm
Een levensgevaarlijke situatie in de wijk Pomona in Wageningen door brandende auto's bij een flatgebouw. © 112nieuwswageningen

Een overzicht van autobranden in de regio.

De Vallei