Wageningen UR is al een paar jaar vertrokken vanaf Duivendaal. Per 1 juli verdwijnen daar ook 240 parkeerplekken voor de binnenstad.
Volledig scherm
Wageningen UR is al een paar jaar vertrokken vanaf Duivendaal. Per 1 juli verdwijnen daar ook 240 parkeerplekken voor de binnenstad. © Herman Stöver

Wageningen raakt 180 parkeerplaatsen kwijt

WAGENINGEN - Zaterdag 6 juli is D-Day voor de Wageningse binnenstad. Dan is de grote parkeerplaats op Duivendaal, nabij de Wageningse binnenstad, niet meer beschikbaar voor het winkelend publiek. Een poging van de VVD en Stadspartij om het college op te roepen alvast na te denken over een nieuwe parkeergarage op de hoek Nude-Havenafweg haalde het niet in de gemeenteraad.

Quote

Bereikbaar­heid winkels wordt een grote zorg

Bart Rozemeijer, raadslid VVD

VVD-raadslid Bart Rozemeijer maakt zich zorgen over het parkeren op zaterdag. Dat is de dag dat de binnenstad veruit de meeste klandizie trekt. Het parkeerterrein met 240 plaatsen op Duivendaal is dan vaak goed gevuld. Maar die parkeerplaats i na 1 juli niet meer beschikbaar. Rozemeijer: ,,De bereikbaarheid van de winkels in de Wageningse binnenstad wordt daarna een grote zorg. Er zijn weliswaar 60 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd langs de Costerweg, maar dat zijn er dus 180 minder dan er nu op Duivendaal te vinden zijn.’’ Wageningen UR, vanouds eigenaar van Duivendaal, heeft het verkocht aan een projectontwikkelaar en er gaat in de toekomst gebouwd worden op het terrein.

Van Leusden

Stadspartij en VVD wilden dat de gemeente serieus zou onderzoeken of er een parkeergarage zou kunnen komen op het huidige terrein van zandbedrijf Van Leusden op de hoek Nude/Havenafweg. Dat bedrijf verhuist naar het haventerrein. Maar die partijen vonden alleen CDA, PvdA en Connect Wageningen aan hun zijde en dat was onvoldoende voor een meerderheid.

Wethouder Peter de Haan zei dat er rond de komende zomer een parkeerdruk-onderzoek gehouden wordt, om te zien of en waar er problemen liggen rond het parkeren in de binnenstad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei