Een volle raadszaal bij Vliegverkeerd Wageningen
Volledig scherm
Een volle raadszaal bij Vliegverkeerd Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Wageningen schrikt dan toch wakker van Lelystad Airport

WAGENINGEN - Een bomvolle raadszaal onderstreepte het maandagavond: Wageningen is, weliswaar later dan Ede,  wakker geschrokken van de effecten van de geplande groei van vliegveld Lelystad. Als het vliegveld volledig in bedrijf is vliegen er straks dagelijks zo'n 65 vliegtuigen laag (op 2700 meter hoogte) over en langs de stad.

9 reacties

 • Titus

  5 jaar geleden
  Die gemeten 55dB van de belevingsvlucht is gemeten met een spiksplinternieuw, stiller toestel dan wat straks gemiddeld over gaat komen.Ik heb oudere toestellen van hetzelfde type op dubbele hoogte gehoord die veel meer herrie maken. (Leuk speeltje, flightradar).(Overigens werd altijd gezegd dat toestellen hier op 1900 meter over zouden komen, de belevingsvlucht vloog ook  of eens bijna 1 km (de helft) hoger.)
 • Gert Staal

  5 jaar geleden
  In Wageningen zijn duizenden studenten. Heel veel studenten uit het buitenland. Die maken heeeeeel veel vlieguren.Overigens stemmen ze massaal Groen Links. Is dat hypocriet?
 • noa79

  5 jaar geleden
  en weer wat om je druk over te maken.... sommige mensen hebben echt niets beters te doen dan zich overal druk over te maken. Laat die campus route er lekker komen en laat ze lekker vliegen...... wat wordt het volgende punt vang gezeur
 • Tokkie

  5 jaar geleden
  55 deciBell is nagenoeg onhoorbaar in de bebouwde kom. Normaal verkeer maakt veel meer geluid. Het zal wellicht hoorbaar zijn, maar hinderlijk is een groot woord voor 55 dB en slapeloze nachten zul je er niet van krijgen, niet van het geluid althans.Het argument over stikstof  is ook wel heel ver gezocht. De uitstoot zal vanaf die hoogte veelal verwaaien en heeft geen directe invloed op het gebied er direct onder. Het klinkt meer als 'we zijn tegen vliegtuigen want we voelen ons zo groen, we zoeken alleen nog wat argumenten om over te zeuren'.
 • Jan Meurs

  5 jaar geleden
  Wat een onzin alweer, de meeste van de deelnemers hebben zich gek laten maken op de molenmarkt in september.Gaan we dan ook alle sesna's, leger en trauma helikopters die laag boven Wageningen vliegen verbieden. En wat doen we met de straaljagers van Volkel.Geef deze mensen een schoffel dan hebben ze wat te doen en zeuren ze wat minder.