De Johan Cruijff Arena tijdens de wedstrijd Nederland-Frankrijk in maart 2016. Zondag speelt Nederland er tegen Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Johan Cruijff Arena tijdens de wedstrijd Nederland-Frankrijk in maart 2016. Zondag speelt Nederland er tegen Duitsland. © Peter Lous

Wageningen UR helpt de Johan Cruijff Arena aan een mooie grasmat

WAGENINGEN - De grasmat van de Amsterdam Arena was jarenlang  de risee van de Nederlandse voetbalwereld: losse plaggen, kale plekken, gladde grassprieten, er deugde niets van. Maar de laatste jaren is de kritiek verstomd. Mede dankzij de kennis van Wageningen UR?

4 reacties

 • Boers

  2 jaar geleden
  Bij de aanleg waren ze ons niet nodig. Schalke en Vitesse hebben onze adviezen wel opgevolgd.
 • Nijmegen

  2 jaar geleden
  Dat is jammer voor F.C. Wageningen maar daar gaat het niet om. Een universiteit moet kennis vergaren, onderzoek doen en daarom doen ze mee met dit project. Als de Arena met zijn grasmat problemen in Wageningen had gelegen dan hadden ze ongetwijfeld daar onderzoek gedaan. Helaas voor jou ligt de Arena ergens anders.
 • Nico Janssen

  2 jaar geleden
  En zo had de UR nog meerdere clubs kunnen steunen in Wageningen en omstreken. Waren het niet dat deze allemaal niet lijken op de JC Arena. Het beste gras krijg je door het te laten groeien in slechte omstandigheden. Laat de Arena nou ideaal slecht zijn en niet alleen voor gras.
 • Jansen

  2 jaar geleden
  De U.R. had beter F.C. Wageningen kunnen en steunen.  Schande ,Hadden nog geen paar honderd gulden over om onze F.C. te steunen b.v. door middel van een reclamebord.
 1. Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen
  Play

  Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen

 2. Kaag: Stikstofcrisis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen
  Play

  Kaag: Stikstof­cri­sis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen

De Vallei