Volledig scherm
Gasten in Wageningse hotels, zoals het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg, gaan meer toeristenbelasting betalen. © Herman Stöver

Wageningen verhoogt toeristenbelasting met 30 procent

WAGENINGEN - Wie voortaan een nachtje doorbrengt in een Wagenings hotel of op de camping, betaalt 30 procent meer toeristenbelasting dan nu. De gemeenteraad besloot dinsdagavond om deze belasting te verhogen tot 1,75 euro per nacht.

Dit bedrag ligt overigens nog onder het landelijk gemiddelde van 2,34 euro per nacht. De toeristenbelasting was 1,36 euro per nacht. De verhoging levert de slecht gevulde Wageningse schatkist naar verwachting ongeveer 50.000 euro per jaar op.

Verbetering binnenstad

De verhoging was een initiatief van ChristenUnie en GroenLinks, maar kreeg unanieme steun van de raad. Het geld wordt besteed voor een verbetering van de binnenstad. Monique Heger (ChristenUnie) zei dat ze het extra geld wel van de toeristen durfde te vragen, omdat die ook baat hebben bij een bloeiende binnenstad.

Een deel van het geld wordt op voorstel van de VVD gebruikt om een startvisie op een meer florerende stad te krijgen. Het accent ligt hierbij op het centrum, met speciale aandacht op het parkeren van zowel auto's als fietsen. Ondernemers in het stadshart klagen al tijden over een gebrek aan parkeerplaatsen in het centrum van Wageningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei