Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis van Wageningen, met linksboven de raadszaal. © Herman Stover

Wageningen wil per se niet aan de leiband van de provincie: ozb omhoog

WAGENINGEN - De gemeenteraad van Wageningen staat voor flinke bezuinigingen. Maar de raad wil voorkomen dat ze aan de financiële leiband van de provincie komt te liggen. GroenLinks, PvdA en SP willen niet ingrijpend bezuinigen voordat ze meer inzicht hebben over wat dat allemaal gaat betekenen. Ze willen voorlopig volstaan met bezuinigingen die echt nodig zijn om aan de greep van de provincie te ontsnappen.

Alle andere fracties wezen de drie linkse partijen erop dat Wageningen nog maar een jaar de tijd heeft om te voorkomen dat de reserves zo klein worden dat de provincie de financiële regie overneemt. En de gemeenteraad niets meer zelfstandig kan besluiten. De ruime meerderheid van de gemeenteraad wil daarom al in 2020 een sluitende begroting. D66 vindt het riskant dat mede-coalitiepartners GroenLinks en PvdA het risico willen lopen dat de gemeente bij een tegenvaller toch in handen van de provincie gaat vallen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei