Robert Frijlink.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Frijlink. © Sven Menschel

Wageningen wil proef met ‘shoplichten’. Weer winkelen zonder een afspraak te maken

videoWAGENINGEN - Wie nu een boodschap in een niet-noodzakelijke winkel wil doen, moet minimaal vier uur vooraf een afspraak maken om het gevraagde product vervolgens in die winkel op te halen. Dat werkt niet, heeft de Wageningse centrummanager Robert Frijlink aan den lijve ondervonden. Hij wil een proef met ‘shoplichten’.

4 reacties

 • P. Looyenga

  2 weken geleden
  Lijkt mij een kansloze opzet. Het klinkt leuk, zeker, maar laten mensen zich door een bordje tegenhouden? En omgekeerd: gaat een winkelier echt klanten weigeren als ze het wachten beu zijn en dreigen naar de concurrent te gaan? Bovendien is het toch niet uit te leggen dat je in de rij zou moeten gaan staan om een winkel in te kunnen (zijn we ineens in de DDR belandt?) terwijl je wel vrolijk een overvolle supermarkt in kunt wandelen.
 • Casper van Bree

  2 weken geleden
  Zoiets heb ik vorig jaar bij een kapper in Zutphen gezien. Dat ging met een echt stoplicht,rood niet naar binnen en groen ,kom maar. Vond ik toen al,een fantastisch idee. Doen ... iedere winkelier.
 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Dit is toch geen werken zo... schei uit met die maatregelen en laat winkels en horeca hun brood weer verdienen. Iedereen die tegen is blijft maar lekker thuis zitten mokken. Denk nu eens even niet aan jezelf maar aan dat mkb-gezin voor wie het water aan de lippen staat. Voordeel is dat het in supermarkten en bossen minder druk gaat worden.
 • Walter Verberg

  2 weken geleden
  We moeten veel meer kijken wat wel kan ipv alles te verbieden.vind wel de mensen dan ook zich meer aan de versoepelde regels moeten gaan houden ,bv avondklok die nu met voeten word getreden .ook al ben je het niet eens met bepaalde regels houd je er wel maar zodra mensen de kans krijgen worden de regels aan de laars gelapt.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

De Vallei