Volledig scherm
Het Nederrijnpad aan de voet van de Wageningse Berg. © Herman Stöver

Wageningen wil toch verbinding snelfietsroutes

WAGENINGEN - De Wageningse gemeenteraad heeft maandagavond een motie van D66 aangenomen die oproept om 'te schetsen aan de verbinding van snelfietsroutes op Wagenings grondgebied'. 

Het gaat om een verbindindingsroute van ongeveer 5 kilometer tussen de snelfietsroute Arnhem-Wageningen ofwel het Nederrijnpad en de innovatieve snelfietsroute tussen Utrecht en de provinciegrens bij Wageningen. Antoon Kanis en Rita Braam (Statenleden voor D66 in Gelderland) leek het een goed idee om deze twee routes te verbinden, zodat er een lange snelle en veilige fietsroute tussen Arnhem en Utrecht zou komen. Een mogelijk tracé was ook al bedacht, via de Grebbedijk. 

Gelderland

De provincie Gelderland gaf vorige week aan niets te zien in een dergelijke verbinding van de twee routes. Een van de redenen was te weinig fietsverkeer tussen Rhenen en Wageningen. De Wageningse raad ziet echter wel heil in de komst van een lange snelfietsroute tussen Utrecht en Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei