Aanleg van een zonnepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg van een zonnepark. © Reinier van Willigen

Wageningen worstelt met keuzes voor het buitengebied

WAGENINGEN - Wageningen worstelt met de keuzes die gemeente moet maken voor het buitengebied, nu het landschap verandert en het gebruik ervan ook. Een derde van het buitengebied is nog landbouw, maar het aantal agrariërs neemt af. En dan moet er nog ruimte worden gezocht voor windmolens en zonneparken. En daar is haast bij, want Wageningen heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

Daarom werkt de gemeente nu aan een visie op het buitengebied. ,,De gemeenteraad heeft ons opgedragen binnen een jaar een visie klaar te hebben’’, zegt wethouder Peter de Haan. Die visie bepaalt volgens hem het aanzien van Wageningen op de lange termijn. De grootste opgave is ruimte zoeken voor energieopwekking. ,,Dat heeft zijn weerslag op het landschap. Willen we zonneparken of windmolens en waar?’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei