Volledig scherm
Oorlog in mijn buurt op de G.J. van den Brinkschool in Wageningen © Sven Menschel

Wageningen45 pakt Oorlog in mijn buurt op

WAGENINGEN - Het educatieve schoolproject Oorlog in mijn buurt, dat recent haar Wageningse debuut beleefde op de G.J. van den Brinkschool wordt waarschijnlijk meegenomen in het educatieve pakket van Wageningen45.

Wageningen45, de organisatie die zich inzet voor herdenken en vieren van de vrijheid, wil zich meer het hele jaar door presenteren en niet alleen op 4 en 5 mei. Dat gebeurt met vrijheidslezingen (die van Sinan Can op 5 mei is al uitverkocht) en wereldgesprekken, en Wageningen45 wil zich nog meer richten op educatie. Dit voorjaar heeft Annika van de Peut van Oorlog in mijn Buurt scholieren van de Van den Brinkschool in contact gebracht met Wageningers die de oorlog nog hebben meegemaakt. Wageningen45 wil proberen dat op meer scholen te organiseren. 

Veluwe Remembers

Quote

Wageningen is de finish­plaats van Veluwe Remembers

Rudy de Jager, Wageningen45

En in de Vredehorst gaan scholieren de reizende expositie Kind onder vuur bezoeken. Interimdirecteur Rudy de Jager: ,,We vragen ook in samenwerking met zorgcentrum Rumah Kita meer aandacht voor de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. En Wageningen is ook de finishplaats van Veluwe Remembers. Dat is een tocht die op 22 augustus  begint op de D-Day slagvelden in Normandië en op 20 september eindigt in Wageningen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei