Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Wageninger (18) strijdt om wereldtitel dammen

WAGENINGEN - De 18-jarige Jan Groenendijk uit Wageningen strijdt binnenkort om de Wereldtitel dammen 2016. Hij doet dit samen met de 23-jarige Roel Boomsma uit Groningen.

Zij spelen vanaf zaterdag 3 december totaal twaalf wedstrijden op verschillende locaties in Groningen, Wageningen en Den Haag (slotstuk).

2016 is een bijzonder jaar voor de damsport omdat Nederland voor het eerst weer een nieuwe titelhouder krijgt sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd. Meer informatie is te vinden via wereldtiteldammen.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drijvende zonnepanelen in de jachthaven van Wageningen?

    Drijvende zonnepane­len in de jachthaven van Wageningen?

    WAGENINGEN - Drijvende zonnepanelen in de huidige Wageningse jachthaven, een zwem- en watersportplas in de uiterwaard, een waterkrachtcentrale langs de Rijn en windmolens op de plek van het clubhuis van watersportvereniging Vada. En een alternatieve kaarsrechte ontsluiting vanaf de Nude (N225) naar de Blauwe Kamer, dus niet meer via de dijk die dan autovrij zou worden. Het zijn allemaal nof opties in de plannen voor de herontwikkeling rond de Grebbedijk.

De Vallei