Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Wageninger (26) tot aan rechtszaak in de cel voor meelokken en lastigvallen 9-jarige

WAGENINGEN - Een 26-jarige Wageninger die is opgepakt voor het meelokken en lastigvallen van een 9-jarige jongen blijft tot het begin van zijn rechtszaak begin september in de cel. De Arnhemse rechtbank heeft donderdag besloten de man nog zeker 90 dagen vast te houden.

De jongen werd zaterdag 25 mei meegenomen uit een speeltuin in de Wageningse wijk de Tarthorst. De twee gingen naar de Campus, waar de man de jongen lastig viel. Daarna wist de jongen op zijn fiets te ontkomen.

Geluidsboxje

De politie zette een grootschalige zoektocht op naar de verdachte, waarbij onder meer een oproep werd gedaan via Burgernet om uit te kijken naar de ‘man die liep met een geluidsboxje’.

De politie onderzoekt of de man ook iets te maken heeft met een ander zedendelict in november 2018 gepleegd in Wageningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei