Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Wageninger (26) verdacht van zedendelict na meelokken jongen (9)

UPDATEWAGENINGEN - Een 26-jarige Wageninger is zondagavond opgepakt omdat hij wordt verdacht van het lastigvallen van een 9-jarige jongen zaterdagmiddag. De politie verdenkt de Wageninger van een zedendelict. 

De verdachte werd na intensief onderzoek achterhaald en gearresteerd. De jongen was zaterdagmiddag met een vriendje aan het spelen in een speeltuintje in de wijk de Tarthorst en werd daar door de man meegelokt. 

De man was lopend en nam de jongen mee die op de fiets was. 

Jongen ontkomen

Vanaf de Tarthorst gingen ze via de Bornsesteeg naar de Bornse Weilanden. Daar in de buurt viel de man de jongen lastig. Die wist op een zeker moment weg te fietsen. 

Snel werd de politie ingeseind. Verschillende wagens gingen naar de man op zoek. Na intensief speuren werd de verdachte zondagavond aangehouden. 

De politie doet geen verdere mededelingen over de zaak, maar zoekt getuigen die de jongen en de man samen hebben gezien.

Verband gezocht oudere zaak  

Op  maandag 12 november 2018 werd ook een minderjarige jongen lastiggevallen door een onbekend gebleven man. De politie betrekt de informatie van dat zedenonderzoek in deze zaak. 

Politie, gemeente en GGD hebben een zogenoemd Team Maatschappelijke Onrust geformeerd. Dat team kijkt waar ondersteuning nodig is. 

‘Geen signalen onrust’

Bij de gemeente zijn vooralsnog geen signalen binnengekomen van onrust in de wijk. In de wijk zelf weten de meeste bewoners wat er is gebeurd, maar van grote maatschappelijke onrust is geen sprake.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei