Wageninger Nick helpt zijn brandweermaten via het Kanaal van hun Grenfell Tower-trauma af

WAGENINGEN - De Engelse brandweerman Nick Drewett is net een paar uurtjes terug van zijn werk in Londen als hij alweer staat te peddelsurfen op de Rijn bij zijn nieuwe woonplaats Wageningen.

De in Wageningen wonende Engelsman Nick Drewett gaat proberen met een paddle board het Kanaal over te steken.
Volledig scherm
De in Wageningen wonende Engelsman Nick Drewett gaat proberen met een paddle board het Kanaal over te steken. © Herman Stöver

 Peddelsurfen of suppen is een watersport die steeds populairder wordt: de beoefenaar beweegt zich voort op een surfplank zonder zeil en met behulp van een lange peddel.

Drewett (52) peddelsurft niet alleen ter ontspanning. Hij traint om samen met twee collega’s op deze manier het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te steken. ,,Het Kanaal wordt vaak door zwemmers overgestoken, maar de overtocht al suppend is best bijzonder’’, zegt hij.

Het is een ambitieus plan, maar Drewett heeft een missie. De brandweerman maakte twee jaar geleden de verwoestende brand mee in de Grenfell Tower in Londen, waarbij 72 mensen om het leven kwamen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei