Rotonde Mansholtlaan met Droevendaalsesteeg in Wageningen tijdens de avondspits afgelopen winter.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotonde Mansholtlaan met Droevendaalsesteeg in Wageningen tijdens de avondspits afgelopen winter. © Herman Stöver

Wageningers mogen meedenken over de beste oplossing voor de verkeersdrukte in hun stad

WAGENINGEN - Wageningers mogen meedenken over beste oplossing voor de verkeersdrukte tussen de snelweg A12 en de binnenstad. Het verkeer staat daar met regelmaat muurvast. Zeker in de spits. 

Daarom werkt de provincie al lange tijd aan een rondweg ten noorden en westen van de campus. Het gaat om het project Beter Bereikbaar Wageningen.

Zeven mogelijke oplossingen

De provincie heeft zeven varianten, mogelijke oplossingen naast elkaar gelegd. Normaal maakt ze na onderzoek naar onder meer verkeersveiligheid, inpasbaarheid in het landschap en stikstofneerslag een keuze voor een voorkeursvariant. Maar dat doet Gelderland deze keer niet.

De provincie vraagt nu eerst Wageningers - en dan gaat het om de mensen die in de verschillende belangengroepen zitten - om advies. ,,Inwoners kennen de verkeerssituatie in Wageningen goed en weten uit ervaring waar het verkeer vast loopt. Het gaat over hun eigen stad en hoe het verkeer daar door heen gaat’’, zegt gedeputeerde Christianne van der Wal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei