Wagenings statement over het discrimineren van Chinezen: ‘Geen ruimte voor haat in onze stad’

WAGENINGEN - Stop met de discriminatie van de Chinezen in Wageningen. Er is geen ruimte voor discriminatie in deze stad waar 110 verschillende nationaliteiten met elkaar leven en werken. Die boodschap geven de burgemeester van Wageningen, het bestuur van de universiteit en studentenhuisvester Idealis samen af. 

Enkele dagen nadat in een studentencomplex aan de Bornsesteeg discriminerende teksten op een muur waren gekalkt, komen de instanties met deze oproep. De lift was besmeurd met poep en urine en een Chinese vlag was van een kamerdeur van een student gerukt. 

Quote

Onze Chinese studenten en promovendi zijn erg bezorgd over de situatie in hun land.

Simon Vink, woordvoerder Wageningen Universiteit
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen
    VIDEO

    Dode en twee gewonden bij steekinci­dent in beschermde woonvorm in Wageningen

    WAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

De Vallei