Wagenings succes in de strijd tegen Malaria, dankzij Gates-miljoenen

WAGENINGEN Een Wageningse vinding blijkt zeer succesvol in de strijd tegen de ziekte malaria. De resultaten van een tweejarig onderzoek zijn deze week gepubliceerd in The Lancet, een prestigieus medisch magazine. En toch moeten de makers nog wachten voor de vinding op grote schaal kan worden verspreid.

1 reactie

 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  De gates foundation heeft wel meer geld gestopt in allerlei instanties waaronder Nederlandse universiteiten en het rivm, terug te lezen op hun website. Wat een vriendelijke man, die geheel belangeloos geld stopt in allerlei instanties/projecten en daarnaast al meer dan eens prettige uitspraken heeft gedaan over populatiecontrole. Daar straalt het vertrouwen vanaf. Fijn dat de gelderlander dit beeld bevestigt met een diepgaand artikel. Dat we maar mogen boffen met meneer Gates, de weldoener.
 1. Dit zijn de gouden tips voor een fantastisch paasweekend

  Dit zijn de gouden tips voor een fantas­tisch paasweek­end

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer. En twee ook niet. Toch loont het de moeite om tijdens de paasdagen af en toe eens naar boven te kijken tijdens een paaswandeling. Zeker als je in de buurt van boerderijen in het landelijk deel van de Vallei komt, loop je alle kans om boerenzwaluwen te zien. Deze week zijn ze massaal teruggekeerd uit hun Afrikaanse winterverblijven om zich hier voort te planten. En zeg nou zelf, met zwaluwen om ons heen voelt het ondanks de wat lagere temperatuur toch als lente.
 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

De Vallei