Volledig scherm
Ter illustratie. © Getty Images

Wagenings videocollege over bier behoort tot de beste 10 van de wereld

WAGENINGEN - Twee openbare, online colleges van de Wageningse universiteit behoren bij de beste 10 van de wereld. Het gaat om The Science of Beer en Sustainable Tourism: Rethinking the Future.

Beide grepen net naast de titel van beste MOOC 2019.  Die eer ging naar een cursus over het programmeren in computeromgeving Linux, gemaakt door het Franse ParisTech en de Amerikaanse universiteit Dartmouth. 

Gratis videocollege

MOOC staat voor Massive Open Online Courses. Dat zijn videocolleges die iedereen met een internetverbinding gratis kan volgen. Zo wordt academisch onderwijs voor iedereen toegankelijk gemaakt. De colleges zijn te zien op het wereldwijde platform edX (inschrijven noodzakelijk). Dit jaar zijn daar meer dan 2600 nieuwe videocolleges gepost. Wageningen heeft al meer dan 40 videocolleges gemaakt die door meer dan 700.000 mensen zijn gevolgd.

In The Science of Beer, een college van Wageningen University & Research, wordt alles uitgelegd over bier: hoe en waarvan het gemaakt wordt, hoe de toeleveringsketen in elkaar zit, hoe het verkocht wordt en wat het effect van bier op je lichaam is. De studenten Sander Breevaart, Florence Scherer, Nico van der Veen en Esther Kunst hebben dit college gemaakt.

De tekst gaat verder onder de video.

Kijkers uitdagen

Het andere videocollege waarmee Wageningen in de prijzen viel, gaat over toerisme.  Arjaan Pellis, docent  Cultural Geography, wil zijn kijkers op een andere manier naar de huidige toeristische ontwikkelingen laten kijken. Tegelijkertijd daagt de docent kijkers uit om na te denken over manieren om de toekomst van de sector duurzaam te veranderen.

De Vallei