Volledig scherm
Louise Vet (rechts) staat bovenaan in de Duurzame Top 100 © Herman Stover

Wageningse ecoloog Louise Vet nummer 1 in de Duurzame Top 100

WAGENINGEN - Ecoloog en NIOO-directeur Louise Vet is door de jury van de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw op de eerste plaats gezet. Haar missie is: de soortenrijkdom van Nederland redden. 

Ze wordt geroemd om haar Deltaplan Biodiversiteit, dat bijna gereed is. Dat deltaplan is de reden waarom Vet op nummer 1 is beland in de Duurzame 100 van 2018. Voor het eerst zitten wetenschappers en natuurorganisaties aan tafel om met boeren, supermarkten en met banken een plan te maken waarmee de biodiversiteit, de soortenrijkdom, in het Nederlandse landschap wordt hersteld. Dat is voor een belangrijk deel Vets verdienste, stelt dagblad Trouw.

NIOO

De 64-jarige directeur van het op de Wageningse Campus gevestigde Nederlands Instituut voor Ecologie NIOO-KNAW wil zich niet alleen met wetenschap ­bezighouden. Vet stelt in Trouw dat iedereen in het gezelschap overtuigd is dat er iets moet gebeuren, maar hoe is een discussiepunt. En ook wie dat moet gaan betalen.

Jaarlijks wordt de Duurzame 100-lijst samengesteld met de meest invloedrijke denkers en doeners op duurzaam terrein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei