Drukte tijdens de avondspits op de rotonde Mansholtlaan / Droevedaalsesteeg in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte tijdens de avondspits op de rotonde Mansholtlaan / Droevedaalsesteeg in Wageningen. © Herman Stöver

Wageningse ondernemers pleiten voor campusroute

WAGENINGEN - Wageningse ondernemers hebben een grote voorkeur voor een nieuwe weg langs en gedeeltelijk over de campus om de stad bereikbaar houden, de zogeheten campusroute. Dat hebben ze in een brief aan de provincie laten weten. 

6 reacties

 • Geen

  2 jaar geleden
  Hahaha het is al een soap
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Misschien moet Provincie eerst eens kijken hoe de de sluiproutes aan gaan pakken. Juist in Coronatijd is gebleken dat bij afwezigheid van kantoorpersoneel er veel minder verkeersaanbod was en dus geen opstropend verkeer. Het betreft vaak de piekmomenten dat het verkeerd gaat. Begin eerst maar eens bij de flessenhals van de Mansholtlaan. Dat levert meteen al minder piekmomentfiles op. 
 • David

  2 jaar geleden
  Wat maakt het uit waar ik woon.? Wat uitmaakt is dat ik tegen een uitbreiding van het wegennet ben naar en van Wageningen als blijkt dat dit alleen maar meer verkeer met zich meebrengt. En het kort door de bocht maar overal meer asfalt neerleggen terwijl er niet wordt nagedacht over andere oplossing vind ik een gemiste kans.
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Het gaat hier om de W12. Deze ondernemers zitten in heel Wageningen. Maar u woont hoogstwaarschijnlijk in de tart-of roghortst, zo niet noordwest?
 • David

  2 jaar geleden
  Als de bedrijven nu eerst eens gaan vertellen wat ze zelf gaan doen, en dan pas komen met een eigen voorkeur. Bereikbaarheid is niet eenzijdig maar meer wegen en meer asfalt aanleggen, want dat levert simpelweg alleen maar nog meer verkeer, wat dan weer zorgt voor meer problemen.Denk eerst goed na over parkeermogelijkheden, vermijden sluipverkeer. OV mogelijkheden. Veiligheid voor andere weggebruikers. En neem zelf maatregels om niet al het personeel met de auto te laten komen. (Betaald parkeren op de campus bijvoorbeeld)? En dan blijkt opeens meer alvast niet eens nodig te zijn misschien!