Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschappers van Wageningen Universiteit en RIVM doen onderzoek naar een nieuw tekenvirus dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. © ANP

Wageningse onderzoekers testen 15.000 teken op gevaarlijk virus

Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. 

In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

‘Wageningen’ werkt bij dit onderzoek - dat al voor het eerste ziektegeval begon - samen met het RIVM en met de universiteit van Hannover. Die heeft veel ervaring op dit vlak omdat het tekenvirus in Duitsland veel meer voor komt en al veel langer voor problemen zorgt.

Een van de wetenschappers die bij het onderzoek is betrokken is Sander Koenraadt, universitair hoofddocent entomologie aan de Wageningse universiteit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei