Volledig scherm
Wageningse politieke partijen plakken hun affiches terug op de verkiezingsborden die waren overplakt door Voorpost. © DG

Wageningse partijen ‘heroveren’ verkiezingsborden na overplakken door extreemrechts

WAGENINGEN - Het extreemrechtse Voorpost heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Wageningen alle verkiezingsposters op een aanplakbord overplakt met eigen posters. In een gezamenlijke actie hebben SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, Volt, CDA en D66 het bord zaterdagochtend ‘heroverd’.

Alle posters op het bord aan de Walstraat aan de rand van het centrum – behalve die van Jezus Leeft – waren overgeplakt met de Voorpost-leus ‘Sloop Europa’. 

‘Ondemocratisch vandalisme’ 

De andere partijen waren zaterdagochtend campagne aan het voeren op de Markt even verderop voor de Europese verkiezingen van donderdag. Ze besloten eendrachtig het ‘ondemocratisch vandalisme’ – zoals ze het noemen – ongedaan te maken door de eigen posters over die van Voorpost te plakken.

Omdat de VVD die ochtend geen campagne voerde op de markt kon alleen haar poster niet worden teruggehangen. 

Voor zover bekend is heeft Voorpost alleen op de Walstraat de verkiezingsborden beplakt. Op andere locaties in Wageningen waren geen posters overgeplakt.

Volledig scherm
Wageningse politieke partijen plakken hun affiches terug op de verkiezingsborden die waren overplakt door Voorpost. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei