De haven van Wageningen van bovenaf gezien. Helemaal links de jachthaven, daarnaast roeivereniging Argo. Rechts was de grote recreatieplas voorzien op de plek van het weiland
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Wageningen van bovenaf gezien. Helemaal links de jachthaven, daarnaast roeivereniging Argo. Rechts was de grote recreatieplas voorzien op de plek van het weiland © Cord Otting Fotografie

Wageningse roeiers willen roeibaan in nevengeul best delen met de vogels

WAGENINGEN - De roeiers van de Wageningse watersportverenigingen Vada en Argo hopen nog steeds dat ze hun sport in de toekomst kunnen beoefenen op een nieuwe nevengeul in de Plasserwaard. Ze willen de baan zelfs delen met de vogels.

Een roeibaan in de Plasserwaard lijkt onhaalbaar, omdat het gebied de status Natura 2000 heeft. De natuur is daar het belangrijkst. Dat beaamt Henk Blaauw, voorzitter van Vada. 

,,En als roeiers en zeilers zijn we ook allemaal natuurliefhebbers. Wij verblijven graag in de natuur en respecteren die’’, zegt Blaauw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei