Volledig scherm
© De Gelderlander

Wageningse rondweg komt in beeld

WAGENINGEN - Wageningen onderzoekt de mogelijkheden van een route op of langs de campus om de bereikbaarheid te verbeteren. Verrassenderwijs kwam tijdens een bijeenkomst met de klankbordgroep ook de optie van een rondweg bovendrijven.

Tijdens die sessie mochten de deelnemers commentaar geven op drie opties.

Opties
De Ruggengraat 2.0, een weg vanaf de Nijenoord Allee door parkje De Blauwe Bergen via de hockeyvelden naar de Mansholtlaan. Het klassieke Rondje Campus, dat loopt van de Mansholtlaan over de Kielekampsteeg, Plassteeg en de Dijkgraaf naar de Mondriaanlaan en een blanco oplossing. „Daarbij had iemand een rondweg om Wageningen getekend", zegt een woordvoerder van de gemeente. „Bij het waarderen van de drie opties bleken meerdere mensen dit een serieuze optie te vinden.”

Rondweg
Betekent dit nu ook dat de mogelijkheid van een rondweg nader wordt onderzocht? „Nee, want de gemeenteraad heeft gevraagd om de opties te onderzoeken van een route over of langs de campus. Maar we gaan de raad wel informeren dat een deel van de klankbordgroep de rondweg een serieuze oplossing vindt."

De Vallei