Wageningse schrijver verzamelde de mooiste natuurgedichten: ‘De natuur is altijd sterker dan wij’

VideoDe Wageningse schrijver Wim Huijser (59) verzamelde voor uitgeverij Rainbow ruim tweehonderd van de mooiste natuurgedichten uit Nederland en België. De bundel Eén zwaluw maakt geen zomer ligt begin deze maand in de winkel, van de geplande promotietour komt alleen niks terecht.

,,Mijn agenda is in één klap leeg geveegd’’, zegt Wim Huijser. Al is het onderwerp van zijn bundel ineens wél heel actueel. Natuurgedichten gaan erover hoe wij mensen de natuur ervaren.

En de mensheid komt nu wereldwijd tot stilstand door diezelfde natuur. In de vorm van één klein organisme, een virus dat met het het blote oog niet eens te zien is.

Hierdoor ontstaat ook een nieuw respect voor de natuur, denkt Huijser. ,,Mensen vinden het tegelijkertijd mooi dat de natuur ondanks alles gewoon doorgaat. Ik ook. Dat het lente is en vanzelf zomer wordt, dan herfst, winter en weer lente. De natuur is altijd sterker dan wij. Hoe hard we ook willen rijden, hoe ver we ook vliegen.’’

Quote

In Amsterdam horen ze de vogels weer zingen, in Venetië zien ze weer vissen in het water zwemmen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei