Volledig scherm
Wim Huijser, hier in het Wageningse Binnenveld, heeft een boek geschreven over klompenpaden © Tamara Reijers

Wageningse wandeling op langste avond

WAGENINGEN - De eerste Wageningse wandeling in maart trok liefst honderd wandelaars, dus de verwachtingen voor de tweede editie, komende vrijdag, zijn hooggespannen.

Publicist Wim Huijser en Ilonne Bongers van Bas Buitensport zijn de bedenkers van de Wageningse wandelingen. Enerzijds omdat de omgeving van Wageningen zich bij uitstek leent voor wandelingen, anderzijds omdat veel Wageningers graag de wandelschoenen aantrekken. Huijser: ,,Nieuwe paden ontdekken, andere wandelaars ontmoeten en lekker buiten zijn, dát is de Wageningse Wandeling.’’ 

Klompenpaden

Komende vrijdag is het 21 juni, op de langste avond van het jaar wordt gewandeld met als begin- en eindpunt Café Onder de Linden aan de Wageningse Haagsteeg. Een wandeling door het nabijgelegen Binnenveld ligt dus zwaar voor de hand. Huijser, schrijver van diverse wandelboeken onder meer over klompenpaden, zal de klompenpaden door het boerenland en de natuurgebieden in Het Binnenveld zeker opzoeken. De wandelroute is komende vrijdag ongeveer 12 kilometer lang. Huijser en Bongers beloven de deelnemers een nieuw perspectief op hun vertrouwde Wageningse landschap.

Gratis

Deelname is gratis, goed wandelschoeisel wordt wel aangeraden. De wandeling start om 19.30 uur bij café Onder de Linden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei