Volledig scherm
Dennis Gudden © Foto D66 Wageningen

Wageningse wethouder Dennis Gudden vertrekt om reis naar Nieuw-Zeeland

WAGENINGEN - De Wageningse wethouder Dennis Gudden stapt op. Reden is zijn verblijf van enkele maanden in Nieuw-Zeeland vanwege het werk van zijn vrouw. Het Wageningse college wilde in eerste instantie een vervanger zoeken in zijn afwezigheid. In tweede instantie zegt Gudden (D66) te moeten concluderen dat zijn tijdelijke afwezigheid ‘niet langer past in de huidige situatie’. 

Het vertrek van Gudden zou tegelijkertijd vallen met het zwangerschapsverlof van wethouder Anne Janssen. Voor beide parttime-wethouders zou één vervanger gevonden worden.

Gudden stelt nu dat dat dit voorjaar vervanging door collega’s een goede mogelijkheid leek, maar dat in de tussentijd de context in Wageningen is veranderd.

,,Zo staan alle gemeenten voor stevige financiële uitdagingen, bleek later dat mijn collega Anne Janssen in dezelfde periode met zwangerschapsverlof zal zijn en staan er belangrijke politieke onderwerpen op de agenda de komende maanden.’’ 

Van Rumund respecteert besluit

Burgemeester Geert van Rumund respecteert het besluit. ,,Wij verliezen met Dennis een betrokken en benaderbare wethouder die veel heeft bereikt. Ik noem het experiment ‘vertrouwen werkt’, het Werkpunt en de samenwerking in de regio. Tegelijk zijn we in het belang van de stad ook blij dat we het nu al weten, zodat D66 de tijd heeft om met een goede opvolger te komen.”

Dennis Gudden trad in 2016 aan als wethouder. Hij vertrekt uiterlijk per 1 januari volgend jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei