Volledig scherm
PREMIUM
Een artist impression van de nieuwe Grebbedijk bij Wageningen. © Waterschap Vallei en Veluwe

Wageningse wethouder in de bres voor veilig roeiwater, of hij nu wil of niet

WAGENINGEN - Of hij het nu leuk vindt of niet, wethouder Peter de Haan moet er alles aan doen om veilig vaarwater te regelen voor ruim duizend Wageningse roeiers. Die varen nu op de Rijn, waar het steeds drukker en dus onveiliger wordt. Een veilig alternatief is van tafel geveegd.

De Wageningse roeiers hoopten uit te kunnen wijken naar een nieuw aan te leggen nevengeul die ingetekend stond tussen de Rijnhaven en de voormalige steenfabriek Plasserwaard. Stond, want de geul - onderdeel van het totale plan voor Grebbedijk en uiterwaard - is geschrapt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen
    VIDEO

    Dode en twee gewonden bij steekinci­dent in beschermde woonvorm in Wageningen

    WAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

De Vallei